• Boekbazen
 • Posts
 • ๐Ÿ“š 3 Boekentips van Merlijn Kruid

๐Ÿ“š 3 Boekentips van Merlijn Kruid

"Het verbaast me dat er weinig bureaus zijn die deze strategie toepassen. Het is een direct toepasbare strategie voor elke business!" + 9 bonusboekentips

๐Ÿ“š Lectori salutem!

๐Ÿ‘‹ Welkom bij een nieuwe editie van Boekbazen - boekentips van ondernemers!

Met in deze editie:

 • 3 Boekentips van Merlijn Kruid

 • 9 Boekentips van diverse Linkedinners

 • Bekendmaking van de Boekbaas van oktober!

 • En nog een experiment waarmee jij Boekbazen kunt supportenโ€ฆ

๐Ÿ‘‡

Merlijn Kruid

Merlijn Kruid is baas van zijn gelijknamige digital marketingbureau. Hij is een โ€˜Freelance Digital Marketeerโ€™ die zich specialiseert zich in Facebook- en zoekmachine-advertenties (SEA). En het automatiseren van funnels.

Over het laatste schreef hij het boek: ๐Ÿ“•De Online Succesformule .

En vanwege dat boek kwam ik hem ook tegen op Linkedin. Hij had namelijk zoโ€™n โ€˜kies cover A of Bโ€™-poll.

Dat is best wel een slimme manier om je lezers te betrekken bij je boek. Maar vooral om veel bereik te krijgen op Linkedin.

Maar goed, ik vroeg dus aan Merlijn:

Welke 3 boeken hebben veel impact op je gehad?

๐Ÿ“• Sell Like Crazy - Sabri Suby

Merlijn: Ik heb jaren bij bureaus gewerkt waar de focus enkel op sales lag. ๐Ÿ“• Sell Like Crazy (ENG) zorgde ervoor dat ik anders naar marketing ging kijken. Het leerde me eerst waarde te geven voordat je iets terugvraagt.

Voor dit boek focuste ik mij op de kleinste doelgroep: de 1% die klaar is om een aankoop te doen โ€“ waar de concurrentie het grootst is omdat iedereen hierop aast.
Mijn gedachten waren puur gericht op conversie, zonder rekening te houden met het opbouwen van een relatie met klanten. Ik was puur sales-gedreven.

Ik geloof dat elke marketeer dit boek moet lezen. Het verbaast me dat er weinig bureaus zijn die deze strategie toepassen. Het is een direct toepasbare strategie voor elke business!

๐Ÿ“• Online Invloed - Bas Wouters & Joris Groen

De fascinatie voor online gedrag en psychologie bracht mij bij ๐Ÿ“• Online Invloed. Dit boek legt menselijke denkprocessen helder uit.

Dit veranderde mijn denkwijze:

 • ๐Ÿ’ก Ik paste onbewust geen psychologie toe in mijn marketing. Kleine veranderingen kunnen echter al een groot verschil maken.

 • ๐Ÿ’ก Ik vond dat je de online klant slechts รฉรฉn optie moest bieden. Nu bied ik op de website twee opties (2 buttons) aan, waardoor het waarschijnlijker is dat ze tussen een van beide kiezen. In plaats van de website te verlaten.

Dit boek is interessant voor ondernemers met een website die hun conversies willen optimaliseren.

๐Ÿ“• Think and Grow Rich - Napoleon Hill

Aan ๐Ÿ“• Think and Grow Rich heb ik veel gehad. Het structureel nastreven van mijn verlangens en geloven in mijn doelen heeft me focus gegeven. Je continu herinneren aan het feit dat je kunt bereiken wat je wilt is krachtig.

Ik was ongeorganiseerd en plande mijn dagen niet goed, wat resulteerde in mindere productiviteit. Dit boek leerde mij elke dag een stap te zetten richting mijn gewenste succes.
Ik had al wel doelen, maar nu stel ik ze veel specifieker en concreter op. Ook geef ik mezelf taken die me helpen die doelen te behalen.

Dit boek is bijna voor iedereen interessant. Het is fascinerend en een echte eyeopener over perceptie, over hoe je geest je soms bedriegt. Tot nu toe mijn favoriet!

โ

"Ik geloof dat elk stukje kennis bijdraagt aan mijn persoonlijke succes."

Merlijn Kruid

9 Boekentips van Linkedinners

Dit zijn interessante boekentips die ik op Linkedin zag:

๐Ÿ’ก Klik op de cover voor de bol.com-link

Om mezelf eraan te reminden dat pullen meer oplevert dan pushen.

Kerr onthult 15 krachtige lessen over succes.
Het rugbyteam de All Blacks laat zien dat winnen gaat over mindset en teamspirit, over samen creatieve oplossingen vinden op de moeilijkste momenten.
Dit is een boek voor leiders. Aangezien iedereen deel uitmaakt van een team, klein of groot, is dit ook een boek voor ieder van ons.

Mensen leren van hun fouten en zelden van succes. Een groot ego zit leren in de weg.

Dus als je gewoon niet kunt en wilt kiezen voor 1 ding omdat er is zoveel moois is om met hart en ziel na te jagen, lees dan dit boek! Leer waarom jij voelt wat je voelt en hoe je die vele talenten en passies zo kunt inzetten dat je werk een bron van inspiratie en vreugde is en blijft!

Hoe faal je goed?

Engels - Amazon

I read Backward Entrepreneur cover to cover (a rarity for me in business books). What I love are the counterintuitive ideas for building real, sustainable businesses, and how Michael Stebbins presented them so enjoyably and elegantly.

Dit boek is geen hype, maar een terechte hit en dรฉ schrijfbijbel voor online teksten.

Engels

Ik vind Dan geweldig schrijven, en zijn vaste onderwerp, waarom we zo irrationeel zijn, is relevanter dan ooit.

Voor Du Sautoy is de natuur een goede leraar. De natuur is lui, net als de mens, en zoekt naar een oplossing die de minste energie kost; de shortcut. De natuur gebruikt een algoritme om complexe structuren te bouwen, zoals een schelp, een dennenappel of een bloem. In Beter denken komen een reeks van negen type shortcuts aan de orde

Jouw boekentip in de volgende editie van Boekbazen? Schrijf op Linkedin een boekentip en tag #boekbazen!

Epiloog

In de volgende editie:

Femke Hogema

๐Ÿ‘‹ Bedankt voor het lezen! De volgende editie van Boekbazen verstuur ik op 31 oktober.

Ben jij nog niet geabboneerd? ๐Ÿ‘‡

Boekbazen-supporters

Je kan elke editie Boekbazen supporten door een Tikkie te sturen. De vorige editie is 1x gesupport. (maar iig genoeg om dit experiment weer te doen ๐Ÿ˜‰ )

Heel veel dank!

Wil je volgende keer ook supporten? En genoemd worden in de volgende editie van Boekbazen?

 • Er kunnen maximaal 30 mensen een Tikkie sturen
  (is de max van Tikkie zelf)

 • De hoogste Tikkie komt bovenaan.

 • De link is tot 25 oktober geldig.

In deze e-mail gebruik ik affiliate-links. Dat betekent dat ik een paar stuivers verdien als jij een boek (of iets anders) koopt via deze mail.๏ปฟ

Reply

or to participate.